torsdag 11 september 2014

Zuccinirutor och Tupperware

Skröt om ett Zuccinibröd på fb som jag brukar baka. Världens godaste bröd! Flera ville att jag skulle dela med mig av receptet så här kommer det:

ZUCCINIRUTOR
1 (ca 300g) zuccini
4 tsk salt
7 dl vatten
50 g jäst (jag använder mig av torrjäst)
1 dl mörk sirap
1 dl solrosfrön
ca 15 dl semlemjöl (jag sätter på högt tills degen blir lagom konsistens, rätt så lös)
3 msk olivolja

På ytan: olivolja och solrosfrön (brukar lämna bort solrosfrön för de faller bara av)
Ibland brukar jag lägga pumpafrön i degen också.

Tvätta o riv Zuccinin. Strö salt på det rivna o låt stå o dra 1 timme. Pressa sedan vätskan ur det rivna.

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt sirap, frön o riven zuccini. Tillsätt en del av mjölet o arbeta degen lös. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Arbeta degen smidig o låt jäsa till dubbla storlek.

Häll degen på bakplåtspapper i långpanna. Klappa ut till en platta, låt jäsa 15 min.
Dela den jästa degen i kvadrater med degsporre. Pensla med olja o strö över solrosfrön.
Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 25 min.

Igår kväll var jag värdinna för ett tupperwareparty. Alltid trevligt med gäster! Tack alla ni som kom. Jag ska passa på att göra lite reklam här om en termoskanna. Kostar normalt 79,90 men eftersom "min" konsulent har sålt för så mycket denna månad så får hon sälja den för 47,90 nu enda fram till lördag. Ifall nån är intresserad så kan ni kontakta mig. :)
Den ser ut så här och heter Thermo Tup ifall nån vill läsa mera om den.



Nu har jag ändrat om lite på bloggens inställningar så nu kan även anonyma kommentera om nån känner för det! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar